Nog 94 dagen – Even helemaal nix (is ook wel eens een feestje)!

Hello there!

Oké, true……het is even geleden dat ik een blog geschreven heb…..niet oké, zo voelt het tenminste maar het belangrijkste is dat ik er weer ben! Hallo from your screen!!! Ik merk dat ik een goede balans moet vinden tussen full-time werken, bijna elke dag trainen voor de marathon, schrijven, opleiding, sociaal leven en nix doen. Ja te heftig, ik heb ook soms momenten dat ik werkelijk NIX doe. Vaak op zondagmiddag is zo’n moment. Zeker de trainingen kosten gewoon veel energie. Dat merk je pas als je weer in voorbereiding bent en je soms lege buik momenten hebt. Dan denk ik owja, eten goede is ook zo. Soms net iets te laat tot aan duizeligheid aan toe. Ik zit nu gelukkig weer lekker in mijn ritme, ook met eten.

Ik heb een eetschema om mijn energie goed op peil te houden, stap twee is je er ook aan te houden. Schema’s klinken fantastisch, en dat zijn ze ook, alleen de uitvoering is soms net een tikkeltje minder fantastisch. Dan is het twee uur op het werk, mag/ moet ik mijn shake nemen. Knipper ik drie keer met mijn ogen is het al 5 uur………Ow my! Shit, is het alweer tijd voor mijn volgende maaltijd, uhmmmm maar mijn shake dan….. ?! Ja check, mixen wordt ook zo’n vies soepje (aardbei shake met gehakt en boontjes haha)rusten..dan maar schuiven en de volgende maaltijden dichter op elkaar eten. En uiteindelijk is er ook nog een training waarbij ik geen volle maag wil hebben dus soms is het puzzelen.

De weekenden plan ik minder vol in. Op vrijdagavond, zaterdag en zondag een training sowieso. Op zondag plan ik helemaal nix in. Ochtends slaap ik een klein beetje uit tot 9.00uur. Dan eet ik wat havermout of eieren. Dat ligt er een beetje aan of ik een lange run heb of een interval training. Ik vind het namelijk heerlijk om te rennen om een ‘net iets gevulde maag’ dus daarvoor zijn twee eitjes perfect! Dan spring ik onder de douche en ga gelijk rennen. Ik ken mezelf, hoe later het op de dag is hoe meer ik over mijn training ga nadenken en hoe zwaarder die valt.

Na de zondagstraining eet ik veel, heel veel smiley met twee traantjes. Eigenlijk de enige maaltijd dat ik bulk alsof ik maanden niet heb gegeten (kan je nagaan hoe dat is na de marathon…..niet te doen, Moskou leeggeroofd qua eten…..Paula heeft een marathon gelopen…ik zie de koppen al in de krant) Anyway, ik weet ook niet waarom, ik denk omdat ik lekker de tijd heb dan. Het gevoel van weekend in combinatie dat mijn trainingen er voor die week opzitten, vooral heel voldaan. Veelal gehakt, heel veel groente en rijst of pasta. Love pasta! Standaard doe ik dan een rondje huis, wasje, stofzuigen, vloer dweilen, kleding opvouwen dat soort dingen.
Vaak kook ik ook gelijk voor de maandag en dinsdag.

En dan……….val ik 9 van de 10 keer in slaap en ben ik net een oud vrouwtje die vier uur lang slaapt op de zondagmiddag. Als en blok! Mijn geluksmomentje van het weekend. Waar de anderen gezellig aan het borrelen zijn, ben ik aan het slapen. Heerlijk aan het bijslapen zodat ik weer uitgerust de week kan beginnen. Nu denk je wellicht, maar dat is toch niet oké als je extra moet slapen? Why not, mijn lichaam geeft het aan, please mag ik lekker chillen en even op standje uit….wat is er dan lekkerder om je eraan toe te geven. Rust is de beste remedie op prestatie, mits er natuurlijk ook goed getraind wordt….

…..15 uur later vragen je collega’s, he Paul hoe was je weekend? Ja heerlijk, getraind, gekookt, geleerd, getraind, huishoudelijke dingen gedaan en ……. veel geslapen….smiley met heel veel tandjes. SPANNEND HE!!!! Dan vragen mensen of je wel een leuk leven hebt…ik?? FANTASTISCH! Want slapen is mijn feestje (-:

Keep on running…..and sleeping!

Tot heel snel weer (-:

En owja………..natuurlijk werk ik de afgelopen twee weken ook nog bij want ik heb weer leuke, minder leuke, zware en hele chille trainingen gehad!

En Owja nr. 2; foto momentje was afgelopen zondag……net voordat ik ging zzzzzzz (begin spontaan te gapen)

xxxjes!

Geef een reactie