Nog 91 dagen – 12km run, raining all over!

Hello dear,

Het is zondag 26 juni. Heerlijk weer een keertje uitgeslapen samen met mijn liefste. Dat uitslapen is bij ons half 10 en dan zijn we er beide ook wel echt klaar mee. Voor mijn gevoel gaat de dag altijd a sneller omdat je natuurlijk minder uren wakker bent, maar gaat bij mij alles ook 10x zo sloom. Dat laatste geen ramp vandaag want ik heb mijn 12km slome run op het programma staan. De eerste 10km 6km p/u. Dan staat er in koeie letters bij; niet sneller dan dit. Ok baas, check! Die laatste twee kilometer mag ik goed doorlopen, yeheeeee whiehaaaaa.

Maar hmmmmm, mentaal vind ik dit dus lastig, en helemaal jawel als de regen met bakken uit de hemel valt (zoals ik zei, het is 26 juni……..hallo weer, je mag wel wat vriendelijker doen…iets met zon, warmte en een zacht briesje, that’s all i’m askling for, it’s for free!) But no…..today it’s too bad at all )-: )-: )-:.
Maar stel je voor, bakken uit de hemel, zo hard dat je tegen je partner zegt; niet normaal he zo hard…..en dan mag jij naar buiten toe omdat toevallig jij een doel hebt en iedereen om je heen zegt, ja het is jou keuze..regen..niet die van mij. En dus? Dan is het ineens niet meer erg dat het regent? Maar wat dan pas erg is, je ook nog voor je gevoel MOET sjokken omdat je niet sneller mag……niet cool!

En nu hoor ik heel Nederland denken, check Buienradar dan. Snap ik, snap ik, die laat zelfs emmers zien als icoontje voor de HELE dag omdat druppels als in de zin het gaat regenen niet meer toepasselijk is. Alleen emmers emmers en nog eens emmers.

Te lang gezeurd, het is een feit, ik wil dit dus dan gaan we (Lees ik, me myself en I) Ik heb het nu al koud bij de gedachte…jij ook? Smiley met tandjes en vooral een bibberend blauw gezichtje. Warme kleding en laagjes, dat gaat het worden. Dit keer hoge sokken en een capuchon. Voor mijn gevoel moet ik meer eten nu het zo slecht weer is. Havermout en een banaan, moet lukken hierop. Extra jasje aan, bye bye lieverd ik hou van jou kus en hobbelen.

Ik heb mijn koptelefoon op en eigenlijk is dit de eerste keer dat ik met mijn Beats by Dr. Dre in de stromende regen loop en ook zo lang. Vooral ik nu een review van 8 pagina’s ga schrijven (best een goed idee want ben onwijs fan van dat ding), hij heeft het overleefd! Na ongeveer 5 minuten heeft de regen van mij één grote regendruppel gemaakt. Zelfs als ik naar mijn schoenen kijk komen er gewoon straaltje van mijn schoenen af als ik een volgende stap zet. Leuk al die laagjes, na drie kilometer merk ik al dat het zwaar begint te worden. Tip, als het regent, trek zo min mogelijk aan, het wordt alleen maar zwaar. En stom ook, het is helemaal niet koud, maar ik heb gewoon toen ik de regen zag en de donkere wolken het met koud geassioseerd )-:

Wel is er onwijs veel zuurstof in de lucht, ik kan een beetje meezingen met de muziek. Mensen in de auto hoor je gewoon denken, oh arme schat. Die moet wel een doel hebben anders ga je nu niet naar buiten. Ja mensen dat klopt, the marathon it is, thank you! Nu ik bij 6 kilometer 100% zeker weten tot aan elke porie zeik nat ben maakt het me ook niet meer uit en begin ik te genieten van deze lange, rustige en chille loop. Wat kan ik anders? Ik droom weg over een warme sauna, openbaar en chocolademelk, m’n onesuit, vanmiddag lekker thuis, teksten schrijven, muziekje aan thuis en een boekje lezen. I like en spontaan krijg ik het warm en voel ik mijn kleding niet meer plakken. Wel irritant dat mijn wimpers het regen niet meer tegenhouden en dus glijden er druppels mijn ogen in, niet alleen dat want het prikt dus er zal ook wat zweet en gezichtscrème bij zitten. Mjammie……

Ik zit lekker in mijn ritme wel, blijf behoorlijk constant rennen en eigenlijk gaat het rennen zo best heel easy. Inmiddels voel ik de regen niet meer en kijk ik op mijn horloge; 9,5km. Owwwwww nog een 500 meter en dan mag ik al versnellen whoop whoop! Ik versnel en voel nog mega veel energie in m’n lichaam. Nee niet sprinten hoor ik Onno mijn trainer zeggen. Oké, oké, ik hoor je! Ik eindig op 15 kilometer per uur en ben bijna thuis wanneer het net even droog is. De laatste kilometer dribbel ik naar huis om het niet koud te krijgen + natuurlijk even een selfie. He hello, dit heeft burenradar niet aangegeven dat het ook maar even droog zou zijn….Wat een timing, ik bijna thuis en……anyway, het boeit me niet….ik ben thuis, mag douchen, een warme douche, heb mijn training gehad, hij is goed gegaan en hoef de hele dag niet meer naar buiten en ohhhhhh ik heb nog chocolademelk in huis! Smiley met twee hartjes ogen! I like!

Keep on running (even when it’s raining (A LOT))

Tot morgen!

Groetjes,
Paula

 

Geef een reactie