Nog 88 dagen – Afscheid nemen van je oude vertrouwde Gold’s Gym…= zo niet leuk!

Hi hi,

Ik weet het nog goed, mijn eerste keer bij Gold’s ongeveer drie jaar geleden. Ik zat niet lekker in mijn vel die periode. Had een half jaar ervoor mijn relatie van 8 jaar verbroken, in die periode van Utrecht naar Nieuwegein verhuisd en eens heel goed nagedacht wat ik nu miste in mijzelf, de relatie en wat voor leven ik wilde leiden. Kort gezegd, een periode met van de grote levensvragen. Everybody knows them….

Eén van de antwoorden was dat ik meer wilde sporten en dat ik me sterker in mijn lichaam wilde voelen. Ik woog toen der tijd 55 kilo. Ik had mij ingeschreven bij een tennisvereniging omdat ik dat vroeger altijd heb gedaan en ik wilde naar een sportschool. Ik ben eerst drie sportscholen gaan bekijken in Utrecht omdat ik dacht dat daar betere sportscholen zouden zijn. Alleen die reisafstand twee/drie keer in de week leek mij geen pretje en een geweldige reden om het bij voorbaat niet vol te gaan houden. Een vriendin van me vertelde me dat er 500meter van mijn nieuwe woning een top gym zat…..huh 500 meter??!!!!! Hoe chill zou dat zijn! Iets met fiets, of lopen zelfs en vrijwel geen reistijd. OK WOULD BE VERY VERY VERY NICE!

Daar kwam ik dan in december, de 16de in de ochtend, ik weet het nog goed. Hallo ik ben Paula, ik wil graag sterker worden en mijn lenigheid behouden en ik wil graag trainen met een plan (daar is die weer……het plan). De eerste reactie was……ah dan moet je een afspraak maken met Frank, die kan je helpen. Ah ok Frank….en wanneer is Frank er weer en hoe werkt dat? Hij is er morgen weer en dan plan ik gelijk een uur in voor je. Ok top.
Op maandag kwam ik natuurlijk braaf naar de gym, hup naar boven en ik daar vragen of iemand Frank heeft gezien. Ja daar staat ie……daar staat ie…en of hij daar staat, holimoli, boom van een vent en straalt zoveel rust en zelfverzekerdheid uit. Ik geloof dat ik dit wel prettig vind I guess. De eerste training ga ik je meten en gaan we trainen om te kijken wat je wel en niet kan, ok good. De enige maat die ik van mezelf wist was zo ongeveer mijn cupmaat en daar hield het ook wel mee op. Weegschaal…? Daar had ik al 10 jaar niet meer opgestaan. Waarom zou ik, ik was niet dik. De resultaten van de meting, gewicht 56 kilo, vetvrije massa van 41 kilo en een vet percentage van 23,8%.
De training was onwijs zwaar, ik reed naar huis en ik zou met een vriendin naar de sauna gaan. Die heb ik gebeld dat het ‘even’ iets later werd want ik zag sterren. Ik heb nog een uur na de training sterretjes gezien en was soort van aan het beven. Holismaccaroni……niet goed. Wat was ik geschrokken, van vroeger altijd zo sportief naar nu een half uurtje sporten en er zo bij liggen. Tsjeeeee, werk aan de winkel. Een dag later heb ik me ingeschreven bij Gold’s en ben ik onder begeleiding gaan trainen bij Frank. De eerste 6 weken mocht ik alleen maar in de bamboe zaal met TRX banden trainen en nog niet naar de ‘Blauwe’ krachtzaal waar alle apparaten en dumbells zijn. Elke week voelde ik me stukje bij stukje beter, Frank de ene keer aanwezig en soms ook druk met natuurlijk andere mensen helpen.gym

Na zes weken mocht ik dan eindelijk naar ‘beneden’ de blauwe zaal in. Ow my wat zijn al die mensen hier groot..kom ik aan…..INNIMINISKINNY!
Van drie keer trainen in de week ging dat naar 6 keer in de week, van te weinig eten ging ik naar ‘normaal’ drie keer per dag eten en vervolgens naar zes keer op de dag. Van alleen avonds koken ging ik naar avonds koken met vier pannen op het vuur met kip, biefstuk, rijst, groente en eieren voor de volgende dag klaarmaken.

Van inniminiskinny ging ik naar rondingen, een schouder, een bil en hamstrings. Van alleen Frank bij zijn naam kennen ging ik naar binnenkomen en eerst een half uur bezig zijn met iedereen gedag zeggen en hoi, en hoe is het met jou. Van een plek die ik eerst een beetje eng vond met al die grote gespierde mensen naar een vertrouwd tweede huis. Van niet weten waar alles is en elk hoekje kennen, hoeveel gewichten er zijn tot aan hoe de ramen open gaan. Van alleen trainen naar met Bo mee trainen naar haar wedstrijden toe. Van Frank als trainer naar, na een jaar, Frank als mijn vriend (-: Van 41 ging naar 53 kilo vet vrije massa, en mijn vetpercentage daalde met 10% (in een jaar tijd! Just do it (-:).

En dan bijna drie jaar later, op de één op de andere dag krijgt je vriend te horen dat hij niet meer in Gold’s Gym mag komen. OK, repeat please……..whatsgeburd…..?! Reden? Centjes, centjes en nog eens centjes. Beloftes die niet op papier staan….en iets met supplementen…

Dat is zuur, heel zuur…..maar alles vind zijn weg en NU AL komt alles op zijn pootjes terecht (-: En natuurlijk kan ik ervoor kiezen om nog wel te blijven trainen bij Golds, maar uhmmmmmmmmmm no way….ik sta zo achter mijn man, twee dagen na het nieuws uitgeschreven (en ja ergens met pijn in mijn hart) en een andere gym gezocht. Want natuurlijk moet ik wel kunnen blijven (kracht) trainen voor de marathon in september. Officieel mag ik nog een maand trainen bij Gold’s……maar volgens mij barst ik dan in tranen uit (I know, i’m just a human being….and even worse…a woman).

Fit2Go in IJsselstein it is voor de komende tijd. En jee, mensen op vakantie die gymmen kennen het gevoel, alles is nieuw, alles is zoeken, je training duurt anderhalf uur zo lang omdat je moet zoeken naar de instellingen, de apparaten etc. Dan ben je met een zware oefening bezig waar je iets geluid maakt, kijkt gelijk de hele gym naar je met vragende ogen of ze nu direct een ambulance moeten bellen. Vergeet je je pas omdat je een vingerscanner gewend bent…(nu al tot twee x toe, smiley met traantjes). Dan ben je je kauwgom zat….staan er geen prullenbakken in de zaal. Zie je net iemand de 8 kilo pakken en denk je, ik ga mijn armen nog even trainen en is er van alles maar één paar….ok ok, laat die armen dan maar even zitten. Zie je iedereen alleen met een mini flesje Spa blauw, handdoekje en alles netjes in een kluisje stoppen, kom ik aan met m’n tas en zooi de zaal binnenkomen….En dit klinkt wel heel slecht….maar iedereen is er klein in vergelijking met mensen bij Gold’s…..echt haha.

Genoeg negatief geklets, een nieuwe gym heeft ook zeker voordelen. Die anderhalve keer zo lange training door het zoeken, zoeken en nog eens zoeken wordt bij deze tot het minimum gebracht omdat je toch niemand kent blijven de he’s, de hoi’s en ik spreek je zo even na mijn oefening want moet hem even afmaken (en vervolgens spreek je die persoon de hele training niet meer, herkenbaar??!…..) uit blijven. Alle apparaten doen en het en weet je hoe fijn het is dat alles netjes op z’n plek ligt. Het grappige is dat ik voor het eerst ALLES ook aan het opruimen ben….zo funny….Ow en het is praktisch, het is slechts vijf minuten fietsen van mijn woning, hoe chill.

Dus al met al…..niet leuk…..maar het heeft zo geen zin om mij de pakken neer te gaan zitten, dus hoppa go with the squat flow. En maar met een smile op m’n gezicht een fotootje maken…anders wordt het ook zo’n ongezellig geheel.

En lieve mensen die bij Gold’s trainen…..bye bye…..hope to see you again in a while, and Gold’s zelf…………….IT WAS MY PLEASURE TO BE ABLE TO TRAIN IN YOUR GYM! Smiley met een huil traantje…

But…..keep on training and running where ever you are ((((—::::

En ow….elk nadeel heeft zijn voordeel…..Frank zijn eigen supplementen zijn vanaf vandaag te bestellen op http://www.frankdenblankenpt.nl !! Natuurlijk super trots en uiteraard al getest! Taste very well! Gebruik de link met de code Lancering en krijg 10% korting! Geldig tot en met 7 juli (-:. Ah vandaar die smile op de foto!

xoxoxox

Paula

 

Geef een reactie