Nog 68 dagen – Back on track!

Hello dear,

Klopt, een week niets gehoord. Paul ben je nog wel aan het lopen? Gaat het wel goed met je? Alles ok? Blessure? Whats up?

Vorige week, of eigenlijk die week ervoor had ik een slechte week. Ik voelde aan alles dat ik niet lekker in mijn energie zat. Dit begint zich dan vaak op donderdag te uitten, slaap ik wat slechter, raffel ik mijn voorbereiding af qua eten. Mis ik op een dag net een maaltijd en ja dat merk ik gelijk. Minder scherp, trainingen gaan moeizaam waardoor ik toch iets wat onzekerder wordt. Dit iets wat negatiever denken leidt weer tot uitstel gedrag zoals mijn vorige blog heette. Maar eigenlijk dekte de titel uitstel gedrag niet helemaal de lading. Het is meer dat ik minder strdenkendak plan, of niet meer. Ik ga leven met de flow, ontzettend lekker……maar niet handig als je een doel hebt. Dit minder plannen resulteerde afgelopen zondag een week geleden dat ik mijn 22 kilometer run van die dag niet uit heb gelopen. Tot 17km ben ik gekomen en toen was ik zo ontzettend leeg dat ik Frank heb gebeld…….schat….ik sta nu in Vianen, kan je mij oppikken????

Hoe dat dan werkt bij mij, dan ben ik thuis en denk ik waarom. iets met boosheid en woede in m’n lichaam en misschien verdrietig ook wel. Why Paul…….Hoe moeilijk kan het zijn om je nog 80 dagen elke dag te focussen op je doel. Na Moskou mag je weer lantefanteren, spontaan zijn, een hele dag filmpjes kijken of vooral doen waar jij heel happy van wordt. Voor nu heb je bepaald dat je heel happy wordt van de marathon dus GO FOR IT CHICK!

Onno zei gelijk al, Paul je rust werk balans is heel belangrijk. Ook andere dingen naast het hardlopen kosten energie. Die moest even landen….rust werk balans…..hmmmmmm ja maar, ja maar, ja maar…….en toen was het even stil…..ja wellicht heb je wel gelijk ja en moet ik iets minder willen. Werken, studie, trainen voor de marathon, schrijven, bloggen (hate the word), relatie en hier en daar ook nog wat sociaal proberen te doen. Keuzes maken……loslaten, focussen. Studie op een lager pitje wat al vijf uur in de week aan tijd scheelt en de aankomende (dus afgelopen week) ook minder geschreven. Dit heeft er wel in geresulteerd dat ik voor alle trainingen energie had!

Want de marathon komt al snel dichterbij, nog iets meer dan 9 weken! Aiaiaiaiai!

De 22km run mocht ik dus afgelopen weekend ‘overdoen’. Op zaterdag alvast kijken wat mijn route zou worden. Frank die moest zondag personal training geven in Bilthoven en zei, he waarom ga je niet naar Bilthoven rennen, en neem ik je na mijn PT training weer terug naar huis. Top idee!!! 23 kilometer gaf Google-maps aan dus top top top! De volgende ochtend op tijd opgestaan, goed gegeten, flesje water mee, heb ik alles…..waar is m’n koptelefoon??!!!! Huh?!
Nergens te vinden, en de Dr. Dre headphone zie je echt niet zomaar over het hoofd. De headphone waar ik Parijs mee heb gelopen, die nog niet één run of training heeft gemist en ik kan hem nergens vinden! Sjissel. Dan maar oordopjes mee, het is niet anders. Ik moet nu gaan rennen want het begint warm te worden buiten. Route zit in mijn hoofd geprint en gaan.

Na twee kilometer moet ik plassen…..zo niet handig……gelukkig heb ik altijd doekjes bij me, dus ik de bosjes in, oef opluchting……smiley met tandjes….en weer door. Flesje water in mijn handen, ergens blij dat ik het bij me heb maar het is niet praktisch. Mijn schouders gaan verzuren, en ik mag nog 20 kilometer. Ik klem het SPA flesje met het elastiek van mijn tight bij mijn heup. Ideaal, verre van maar ik moet het water bij me houden en ik kan nog steeds lopen.

Na Nieuwegein ga ik richting Utrecht, inmiddels de 10km gepasseerd. De eerste 12km loop ik op 5.30 min per km, hierna mag ik versnellen na de 5rond toe, mijn marathon snelheid. Dat is ongeveer 12km per uur. Als ik bij de Maliebaan ben mag ik versnellen, dit gaat eigenlijk best makkelijk. Het is even zoeken naar een stabiele snelheid en dan gewoon door. Opvallend hoeveel groene stoplichten ik heb en wat is dit toch een prachtig stukje Utrecht! Via de Berenkuil ren ik richting de Bilt en zie ik een verkeersbord met Bilthoven erop….Yehhhhhh daar moet ik heen, on my wahaaayyy. Heerlijk vind ik dat dus, een lange weg, beetje voor me uit staren en hobbelen. Ik heb op dat moment ook echt geen idee wat er om mij heen gebeurd. Waar sommige mensen vrolijk om zich geen kijken lijk ik in een flow te zitten. Ik kom bij afslag de Bilt en mijn flesje water deinst nog lekker in et flesje met me mee.

Opeens bedenk ik me dat ik gister na de run, waarbij ik mijn headphone op had, ben gaan shoppen in Nieuwegein………en slik……ineens komt het moment in me op dat ik die om mijn nek had hangen toe ik de Intersport binnenliep en niet helemaal zeker weet of ik er ook mee uit liep…..dan is het niet zo raar he Paul dat je hem thuis niet kan vinden. Anders ga je een keer zorgvuldig met je spullen om!!!! Oef….check….

Ik ben blij, want ik ga de 22km gewoon halen, en lekker ook. Ik kom bij Bilthoven centrum aan en net voordat ik de tunnel onder het station onder ga belt Frank. Schat ik ben klaar waar ben je?? Lief ik ben bijna klaar, kan niet lang bellen want is niet goed voor de tijd maar ren nu weer terug richting de grote weg, kan je me daar oppikken? Beter, ik hoef de tunnel niet door. Ik ren terug en gelijk wind tegen….ren de laatste kilometer eruit en daar staat mijn grootste steun! Hoe fijn is dit. In de auto begin ik te zweten als een otter, doorweekt haha. Gelijk een havermout shake gedronken en mijn grootste cadeautje…..een blikje chocolademelk. Schijnt goed te zijn voor herstel….dit laat ik me natuurlijk geen twee keer vertellen.

In de auto bel ik de Intersport……hebben jullie iets van een Dr. Dre koptelefoon gevonden??? Zegt die medewerker gewoon……JA DIE HEBBEN WE GEVONDEN, WE ZIJN TOT %UUR OPEN VANDAAG! WOOWW make my day! In gedachte geef ik die beste medewerker 10 knuffels zo blij. Mijn dag kan niet meer stuk. Ik ben vanmiddag weer herenigd met mijn one and only….

Ik ga mijn blogs ietsje korter houden, zo ook deze (NOT)….en wat vaker in de week schrijven. Dat kort is het meest lastige denk ik. We gaan het proberen. Het is weer even zoeken naar wat ‘werkt’, werk – rust balans……die ja…….

Vanavond heb ik een interval op het programma staan. Ja met 34 graden gaan we gewoon lekker INTERVALLEN! Whiehoeeee en ik laat je morgenavond weten of ik het overleefd heb.

Fijne dag allemaal en keep on running! (en voor mij deze week weer lekker schrijven) (—:::::

Xxx Paula

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. Michelle Veldhuizen

  Hi Paula,
  Mooi geschreven en verwoord, Heel herkenbaar en ik kreeg er zelfs met deze warmte kippevel van.
  De voor mij bekende rollercoaster…
  Je was heeeel dicht bij mij in de buurt en daarom is het nog leuker om te lezen waar je allemaal hebt gelopen omdat ik het allemaal herken.

  Ik heb respect voor je en ik ben trots op je!

  Michelle

  1. PaulaMeinen

   Hi Michelle,

   Wat ontzettend leuk om je berichtje te ontvangen! Smile here (-: Loop je zelf ook? En ook langere afstanden?
   Het was een heerlijke route om te lopen. Aankomend weekend heb ik de 25km run op het programma staan en ik denk dat ik dan naar Bosch en Duin ga rennen.

   Heb je nog meer leuke tips qua routes in de buurt?

   Groetjes,
   Paula

Geef een reactie