Nog 67 dagen – Jee wat is het heet, kookpunt bereikt?

Hi hi!

Wow, niet te doen de hitte! Het is vandaag 34 graden, code oranje voor de provincie Utrecht, bij mij is het code rood zo laat mijn rode boei zien na mijn run.

Frank heeft me opgepikt uit het werk om vervolgens gelijk door gaan naar RunnersWorld in Utrecht. Aankomende zondag heb ik de 25km run op het programma staan en met deze warmte ga ik dat niet redden met een Spa flesje in mijn hand. Jongens….ik wordt een pro hahaha. Dus opzoek naar een goede rugzak, niet te groot maar wel met een waterzak erin. Lijkt me ideaal, ook tijdens de marathon zodat ik de drankposten kan overslaan. Ik had al een mooie gezien van Nathan maar helaas waren die allemaal al uitverkocht. Ik denk dat ik er eentje morgen ga bestellen via internet. Ja I know……passen is super belangrijk…..maar ik ben zo’n type dat als ik iets heel mooi vind dat het dan voor m’n gevoel ook goed past. Of ik maak het passend en/of lekker zittend (-:. Uiteindelijk naar huis gegaan, hapje gegeten, dit laten zakken en omgekleed.

Ik zet mijn eerste stap buiten en alsof ik in een wereld stap die de warme föhn heet wordt ik haast een beetje beklemd door de warmte. De hele dag eigenlijk in een kantoor gezeten met airco, ook in de auto en ook een koel huis. Ok, succes Paul. Have a nice trip met je intervalrun met 34 graden. Op het programma staat inlopen, 10 kilometer waarvan 300meter met tempo 4.30min per km (13.5km p/u) afgewisseld met 200meter dribbelen en dart dan voor de snelle rekenaars 20x achter elkaar. Mijn escape is dat er bij het dribbelen de 200meters c.q. wandelen staat, dus mocht ik echt als een hijgend paard ergens stranden kan ik altijd nog een heel rustig drafje inzetten.

Na 10 minuten inlopen start ik met de eerste 300meter op 13.5km per uur. Dit gaat zoals zo vaak bij me net iets harden dan mag, en ik hunnamedad verwacht dat het zwaarder zou voelen. M’n benen voelen fris en hebben er zinin. Alsof de koeien na de winter de wei in mogen, zo voelen ze. De 200meter dribbelen voelt als een cadeautje. Omdat ik nog wel eens de neiging heb om te gaan lopen tussen de up tempo stukken, en het nu in het schema staat dat het mag, mag ik pas na 5km een 200meter lopen, de rest is ook echt dribbelen. Uiteindelijk voelt 6km per uur goed. Eigenlijk geen idee of dit dribbelen is.

Waar ik anders op dit stuk behoorlijk vaak m’n hand omhoog doe om een andere runner te begroeten heb ik die hand in deze vorm maar twee keer nodig. Blijkbaar zit iedereen lekker aan de BBQ, op het terras of aan het chillen. Ergens snap ik dat ook wel. Na 4,5 kilometer wil ik eigenlijk na 500meter weer terug zodat ik weet dat ik op het juiste aantal kilometers weer thuis ben. Alleen op dat punt zit een groepje hangjongeren en nu ben ik daar niet zo’n fan van dus ik besluit mijn rondje af te maken. Na 5 kilometer even lopen. Het zweet denkt ineens joupi ik mag het lichaam verlaten en als een waterval gutst het over m’n hoofd en lichaam. Zelfs m’n kuiten zijn bezweet, niet te doen!

het punt dat je de helft hebt gehad is altijd zo magisch, m’n horloge geeft aan nog 50% met een toeter geluidje en ik toeter in gedachte mee. De volgende snelle 300 meter gaat weer van start. There we go! Mijn adem is nog steeds ok en wordt in de 200meters snel rustiger. Top dit om het verschil te merken tussen een aantal weken geleden en nu. Ik loop op een boeren weggetje en waar ik normaal gesproken het behoorlijk irritant vind dat er een auto langskomt omdat
je twee ademhalingen verder weet dat je 100% vieze gassen aan het inademen bent denk ik nu alleen maar, ohhhhh een verkoelend windje! Zo lekker!

Na 7,5km krijg ik het zwaarder. De tijden blijven steken op 4.30 waar ze hiervoor rond de 4.15 zitten. I know iets te snel maar wil ook leren op ‘gevoel’ te lopen en dat deed ik op de iets snellere tijden. Anyway, ik blijf hangen op de 4.30 en de 300meters lijken steeds langer te duren en de 200 meters veel korter. De laatste kilometer heb ik er een soort van uit moeten persen maar dan komt het heerlijke gevoel YES I DID IT!

Het grappige is dat mensen je ook echt aanspreken en ongevraagd hun mening geven met de teksten, jij liever als ik, niet unnamed 2goed hoor in deze hitte sporten, pas je wel op…..(huh pas je wel op, are you serious???), die lijkt wel gek en de moet je die zien. Totdat een oude opa met een wandelstok en een stropdas om, respect hoor dame. Als ik al niet van de zon was gesmolten dan was dit het moment geweest. Echt opa, you make my day. Ik wil hem haast een box geven, zo cool vind ik u. Ik heb ook respect voor u, (in gedachte met uw stropdas om in deze hitte). Hij was zo cute.

Morgen 12 / 14 km run op het programma staan dus nu snel op bed zodat ik morgen goed uitgerust ben (-:

Keep up running! Even when it’s hot hot hot!

Xxx Paula

Geef een reactie