Nog 64 dagen – Geen Prada, Mulberry of LV, maar een Nathan Vapor Airess!

Ola!

Een wat? Ja I know, tot een week geleden dacht ik ook dat Nathan een best wel ok jongensnaam was. Tot een week geleden inderdaad want vanaf toen begon mijn zoektocht naar iets waardoor ik geen flesje water meer in mijn hand hoefde te dragen tijdens het hardlopen. Ik word een pro mensen! Vorige week tijdens mijn run van 22 kilometer ter voorbereiding voor de marathon naar Moskou wilde ik water mee. Vaker heb ik lange runs zonder water gelopen wat prima ging alleen was het toen niet zo warm zoals de afgelopen dagen. Zonder water zulke afstanden met deze hitte gaat bijna niet meer. Twee weken terug had ik een run niet uitgelopen omdat ik zo’n dorst had en duizelig was. Mijn trainer had toen een opmerking gemaakt; Paul als je iets wil, je marathon in 3.30 lopen dan is voorbereiding cruciaal. Ik had het advies zelf kunnen bedenken natuurlijk, echter was het door omstandigheden niet gelukt toen.

Dus op dat moment, balen, je net een klein kind voelen die even op haar vingers getikt wordt, en in stilte nadenken hoe dingen anders aan te pakken. Qua water leek het niet zo moeilijk. Ik moet water mee, that’s all. De hoe vraag is net iets lastiger. Vorige week het SPA flesje mee ging OK maar verre van ideaal. Na een paar kilometer verzuurde mijn schouders. Uiteindelijk het flesje half in mijn hardloopbroekjevoorkant geklemd. De 22 kilometer volbracht, onder andere doordat ik water bij me had maar dit moet anders kunnen.

Hiernaast heb ik nog andere reden en dat is iets om voor het water probleem te zoeken. Bij de marathon in Moskou werken ze met bekertjes die ze uitdelen bij de drankposten. Ik en bekertjes is geen match. Elke keer weer verslik ik me, proest ik het uit, knalrode ogen omdat ik bijna stik. Dan zeggen ze wel, tuitje maken van het bekertje, langzamer lopen en rustig drinken. Maar nee hoor, het is net een homevideo……ik lig weer gestrekt half kokhalzend op de weg, niet te doen. Bij de marathon van Parijs, mijn vorige marathon, hadden ze flesjes water, dat is echt ideaal!!!! Ik heb er wel over nagedacht om wellicht met rietjes te gaan werken maar als het anders kan…..GRAAG!

Dan begin je je zoektocht natuurlijk bij Google; belt, rugzak, water, hardlopen. Dus…….je krijgt dan kilometerslange pagina’s met mogelijkheden. Holi, dit is nieuw voor me al die info over rugzakken en hardloopriemen. Een riem leek me vanaf het eerste moment al nix omdat dat volgens mij toch gaat bouncen. Dus verder met de rugzak. Ook hoef ik geen mega grote rugzak want zoveel hoef ik niet mee te nemen. Al snel zie ik rugzakken met een ingebouwde waterzak, ok check. Dat lijkt me wel nice. Zo ik zei de prijzen, het is niet goedkoop, de prijzen star
ten bij 90euro en eindigen bij 300euro. Merken als Salomon, Camelbak, The North Face en Nathan.

Verder op Instagram tussen mijn volgers kijken inspiratie op te doen. Ik heb ooit een Amerikaanse vrouw gezien met een onwijs toffe tas maar dat is al een half jaar gelden. Ik kijk wat comments van runners die een tas hebben aangeschaft of vraag welke het is als ik hem mooi vind. Het stomme is dat ik nooit vraag of hij vervalt haha, voor mij moet de tas er vooral leuk uitzien en aan een aantal praktische zaken voldoen. Bij ons thuis is de balans dat mijn vriend 100% praktisch is en ik hmmmmm 90% niet praktisch….smiley met tandjes. Ieder z’n rol zeg maar.

Ik zie een toffe tas bij iemand die ik volg op Insta, even een berichtje sturen welke tas het is. Hij is klein, mintgroen en ik zie een slangetje voor de water toevoeg, oftewel, met ingebouwde waterzak. Deze is Cooohoooolllll. Super nice, dit moet het zijn. Ik voel dat dan gewoon. Heerlijk is dat, ik hoef dan ook niet meer verder te kijken, al is het de duurste, boeit me niet, dit is hem. ik zie mezelf dan al rennen en lekker water lurken en vooral 15km per uur lopen haha. Die combi I love it (want dan ben ik rapido (-:). Ze reageert binnen een uur, dat is aardig en snel. Ik heb de Nathan Vapor Airess. Ah ok, klinkt goed. Natuurlijk gelijk Google weer op om te kijken of de bag of vest (ja wat nou rugzak, dit better en meer pro) nog te verkrijgen is. In de aanbieding bij All4running, dit is mijn dag, ik voel het.

Een rugzak in verschillende maten, never heard of maar blijkbaar bestaat het. Welke maat moet ik hebben dan? Op de site is een chatfunctie beschikbaar. Beste, ik wil graag de rugzak bestellen maar ik heb geen idee welke maat ik moet hebben. Kan je mij hiermee helpen? Ik verneem het graag. Hartelijke groet, Paula.

achterkant rugzak

De volgende ochtend ontvang ik een berichtje terug met een maattabel met de maten en borst omvangen erbij. Dit is nog eens service. Ik ben op het werk en waar haal ik zo snel een meetlint vandaan, want ik wil hem toch echt vandaag bestellen. Ik loop naar beneden naar de designafdeling met de vraag of ze een meetlint hebben. Ja hoor hebben we, alleen wel een stalen. No problem, moet ook lukken. Sta ik daar tussen de mannen mijn borstomvang te meten en natuurlijk hebben ze de vraag waarvoor het is, haha logisch…
Mooi, maat S/M moet het zijn, bestellen maar!!!!

De volgende dag ontvang ik een appje van Frank, schat er is een pakketje voor je!! In the repeat…schat er is een pakketje voor je! WHIEHOEEEE, yeahhh ze is er! Ik blij. Thuis aangekomen het pakketje gelijk open gemaakt en ze ziet er exact zo uit zoals op internet, misschien nog iets compacter als ik had verwacht. Kleur is prachtig! Ik onderzoek welke vakjes en mogelijkheden er zijn. Wat ik eerst dacht dat het een spiegeltje was blijkt een magneetje te zijn om het waterslangetje van de waterbak aan een band te kunnen bevestigen. Er is gewoon goed nagedacht over deze bag. En top, hij past goed en zit lekker. Dit is uiteraard in stand, morgen de grote dag want dan heb ik een lange run op het programma staan.

Net voor de run vul ik de waterzak, dit gaat gemakkelijk. Ik vul hem half vol want uiteindelijk moet je ook dat gewicht meeslepen. Er past in totaal twee liter aan water in, en de totale zak is 7 liter als je haar maximaal vult. De eerste kilometer van de run zit de rugzak heel vervelend, hij schut als een malle en schokt een soort van na…..dit is even a-relaxt. Mijn geloof in zo’n rugzak daalt even tot een diepte punt maar heb ook het gevoel dat dit anders moet kunnen. Ik stop even en snoer alle touwtjes aan, ook die zigzaggend over de rugzak geregen zijn. Ik doe de rugzak weer op en ga weer verder met rennen. Dit is het, want nu zit de rugzak onwijs stabiel en schudt niet meer, chill. Ook trek ik de loodkoorden aan, dit zorgt ervoor, zo geeft de beschrijving aan, dat het gewicht beter verdeelt is over het oppervlakte en je schouders zodat het gewicht lichter voelt. Het is ook echt zo. Als een blije kip ren ik verder.

Na vijf kilometer wil ik mijn eerste slokjes nemen, draai het slot eraf (denk aan een drinkensprayfles) en door aan het slangetje te zuigen komt er water uit. Lekker koud water, wauw geweldig. Het feit dat je kan drinken wanneer je wilt is echt heel fijn. Ook tijdens wedstrijden is dit heel erg fijn want je bent niet meer afhankelijk wat drankposten, hoeft daar niet meer te stoppen en in mijn geval minder verstikkingsgevaar (-:. Ik denk dat deze bag mijn nieuwe buddy is voor de langere afstanden en zeker tijdens mijn marathon in Moskou. Ook valt de warmte me mee, ik had verwacht dat de rugzak zou betekenen, nog meer zweten, nog meer warmte, nog meer schuurplekken maar nix van dat alles. Aan het einde van mijn lange run heb ik nog water over, en dat is een cadeautje. Ik moet even wachten totdat ik wordt opgehaald en voor mij tijd om mijn hele waterzak leeg te drinken! Heerlijk.

Zonder dat dit een gesponserd verhaal is kan ik deze bag echt aanraden!

Mijn volgende blog gaat weer over hardlopen, maar vond het ook leuk om te schrijven over gear! Ow volgende blog over mijn run die ik heb gelopen, van Ijsselstein city naar Gouda!

Tot snel! Keep on running!

Xxxjes!

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Mieke

    Dit zoek ik al lang! Klinkt heel goed en inderdaad hij is mooi. 🙂

    Heb je een linkje naar het product waar jij hem had gekocht?

    Alvast bedankt!

Geef een reactie